Майстер клас флюїд арт онлайн

Що це за техніка така загадкова – флюїд арт?

Майстер клас флюїд арт онлайн — це один із видів технік абстрактного живопису, в якому немає певного зображення. Малюнок створюється рахунок розливання фарби під фізичним впливом і ефектом змішування фарб з додатковими добавками: медіумом і силіконом.

Фарба створює абстрактний красивий малюнок, в якому можна побачити природні візерунки, іноді малюнок нагадує всесвіт або дорогоцінне каміння, гірську породу. Розглядати такі роботи можна довгий час і щоразу можна побачити щось нове.

Fluid art матеріали

Для роботи у техніці Fluid Art не потрібно багато матеріалів. Потрібні лише акрилова фарба, спеціальний розріджувач-кондиціонер, полотно або двп, дерев’яні заготовки, пластикові стаканчики для розведення фарби, шпателі або мастихін, акриловий грунт.

Акрил можна взяти будь-якого виробника, але потрібно пам’ятати, що фарба низької якості може виглядати блякло на готовій роботі.

Всі матеріали можна купити як в інтернет магазині товарів для творчості, так і у звичайному офлайн-магазині. Існують магазини, які спеціалізуються саме на товарах для флюїду арту.

Флюїд арт – історія техніки

Ця техніка відома ще з 1930 року, але в сучасному світі вона почала користуватися популярністю зовсім недавно.

Художник із Мексики Давид Альфаро Сікейрос помітив тягучість фарб при взаємній взаємодії та почав цим користуватися у своїх роботах.

Ця техніка отримала назву «випадковий живопис», оскільки фарби утворювали малюнок хіба що довільно, коли змішувалися друг з одним чи за нахилі полотна.

Це дійсно виглядає дуже красиво і заворожує будь-яку людину. Такий живопис дуже сильно розвиває уяву у будь-якої людини, навіть не пов’язаної з мистецтвом.

Флюїд арт майстер клас онлайн – підготовка
Під час проведення майстер-класу в онлайн форматі ви обов’язково маєте підготувати робоче місце.
Закрити робочий стіл клейонкою або старими газетами, тому що при даному форматі роботи може пролитися велика кількість фарби.
Найкраще застелити підлогу та поверхні, що знаходяться поруч із робочим місцем папером або газетами.
Для себе краще підготовки фартух та рукавички, щоб не забруднитись.
Всі матеріали не токсичні, але найкраще відкрити кватирку для додаткового провітрювання.
Також слід подбати про належне висвітлення робочого простору.
Приготувати всі матеріали до роботи. Вони повинні знаходитись на відстані витягнутої руки, щоб не бігати по будинку та шукати потрібний предмет під час майстер-класу.
Підготувати полотно чи іншу поверхню, де ви будете творити.

Під полотно найкраще підкласти якусь височину (коробку, 9стопку старих журналів), т.к. У процесі фарба можете стікати вниз і для того, щоб вона не накопичувалася з боків полотна, потрібна «підкладка».

Як намалювати Море на майстер класі з флюїду арту?

Море у флюїд арті може бути абстрактним і передавати бурхливий і потужний характер моря. Фарба за рахунок медіуму та силікону розтікається у химерних формах і в той же час не поєднується в бруд.

Для роботи потрібно буде підготувати:

Основу для роботи. Це може бути квадратне або кругле полотно. Основою може бути дерев’яна підкладка будь-якої форми.
Підготувати робочий простір, захистивши його папером або клейонкою. Підготувати «обмундирування» для себе, щоб не забруднити одяг фарбою: фартух та рукавички.
Потрібно взяти одноразові пластикові стаканчики для розведення фарби, тому що керамічну або скляну посуд ви можете забруднити, потрібно брати одноразові матеріали.
Далі потрібно взяти інструменти для розмішування фарби та нанесення її на поверхню: це можуть бути дерев’яні шпателі або металевий мастихін, який використовується в традиційному олійному живописі.
Акрилові фарби блакитного, синього, бірюзового, білого кольору.
Кондиціонер для розведення фарби. Його ще називають медіум. Він потрібний для того, щоб фарба з часом не тріскалася, для кращого зчеплення з поверхнею і підвищення тягучості фарби. Замість спеціалізованого кондиціонера можна використовувати клей ПВА, але він зменшує яскравість фарби на відміну від кондиціонера.
Силікон, який сприяє створенню візерунків та незвичайних осередків та овалів. Він «поділяє» між собою візерунки.
Під вашу майбутню роботу потрібно буде покласти підкладку. Нею може бути будь-яка коробка. Вона потрібна для створення височини, при зливанні фарби з роботи не утворюватиметься грудочок на роботі, а зайва фарба зливатиметься на папір або клейонку.
Коли все буде підготовлено, можна братися за роботу.

Спочатку потрібно розвести фарби. Кожен колір потрібно розводити у різних стаканчиках. Можна розводити в одній склянці кілька кольорів, якщо ви хочете досягти нестандартного відтінку. За такою ж технологією як у звичайному живописі. Слід розводити акрил у таких пропорціях 1 частина акрилу та 1 частина медіуму (розріджувача) та ½ частина від кількості акрилу води. Все потрібно добре перемішати.

Використовувати для

створення морських хвиль найкраще сині, блакитні, бірюзові відтінки, білий та сріблястий колір.

Можна користуватися технікою «Лужа» — Майстер клас флюїд арт онлайн розповість як.
Кольори розводяться наперед у різних стаканчиках.
На полотно спочатку виливається один колір. Він розтікається та утворює калюжу.
Потім у нього вливається наступний відтінок тощо по порядку.
Кольори можуть змінюватися від темного до світлого або навпаки. Або можуть просто змінюватися як зебра. Тут все залежить від вашої фантазії.
Всі кольори утворюють таким чином смугасту калюжку, схожу на воду, в яку потрапив камінь.

Також цікавим варіантом зобразити море буде «брудна заливка», в якій кольори додаються на полотно в хаотичному порядку, оскільки всі кольори у вашому арсеналі матимуть синій або блакитні відтінки, вони будуть створювати ефект морської безодні. Кольори можна капати на полотно прямо зі стаканчиків у різних місцях, поступово заливаючи всю поверхню робочого полотна.

Майстер-клас рідким акрилом у студії чи вдома?

Заняття онлайн дуже зручні і не витрачають зайвого часу та зусиль на поїздки у громадському транспорті чи пробками. Але іноді бувають моменти, що хочеться живої підтримки від викладача чи допомоги однокурсників.

Майстер-класи надають таку можливість. Вони проводяться у школі, де все вже підготовлено до роботи. Потрібно лише принести із собою фарби та полотно, а буває, що всі матеріали надаються у школі, та їх вартість включена у вартість творчого заняття.

Школа «Артакадемія» надає таку можливість на майстер класі флюїд арт онлайн. Будь-яка людина може записатися на майстер-клас, для цього не потрібно мати певної освіти чи підготовки.

Майстер-клас є заняття протягом години або двох, на якому в активному темпі виконується певна творча робота. Наприкінці майстер-класу будь-який учасник залишається з креативною індивідуальною роботою, яку він створив самостійно, та може забрати її із собою.

Заняття у групі сприяють підвищенню настрою, творчого настрою. Люди, які відвідують майстер-класи дуже творчі і можуть «заразити» вас художнім ентузіазмом і вірою у свої сили. Вдома ви можете не досягти такого ефекту через відволікаючі фактори: людей, з якими ви проживаєте, звичайної людської лінощів, властивої всім людям, нестачі часу або потрібних матеріалів. На заняттях в офлайн-форматі таких проблем не буде, тому що ви підтримуватиметеся не лише викладачем, а й усім колективом.

Для майстрів-початківців дуже корисно відвідувати майстер-класи для поліпшення своїх творчих навичок, позитивного настрою, додаткової мотивації. Та й навіть якщо ви не плануєте займатися творчістю у повсякденному житті, а це для вас така розвага, вам обов’язково сподобається і може надалі ви вирішите виявити до творчих захоплень більше уваги.

Facebook Comments