Майстер клас з живопису спиртовими чорнилами

Сучасного вигляду декоративного живопису з використанням алкогольних чорнила дає приголомшливо красивий результат. До того ж процес створення картини схожий на дивне диво. Спостерігати за тим, як поєднуються пігменти, як вони з’єднуються на аркуші-основі у вигляді химерних візерунків — суцільне задоволення. Ознайомитися з технікою живопису чорнилом можна самостійно.

В інтернеті на цю тему є безліч відеоматеріалів. Але як правило, відвідування майстер класу і живе спілкування з викладачем дасть найкращий результат. До того ж, не потрібно бігати по канцелярським магазинах і шукати необхідні матеріали. Відвідавши майстер клас з живопису спиртовими чорнилами в Артакадеміі, можна в подальшому самостійно створювати ефектні інтер’єрні арти.

Підготовка до майстер-класу з використанням спиртових чорнила

Мастер класс спиртовые чернила

Перед початком заняття відвідувачів знайомлять з матеріалами, проводиться інструктаж з техніки безпеки.

В якості основи може використовуватися:

спеціальна водовідштовхувальна папір, яку легко нарізати під потрібний формат;
оргскло або звичайне скло стандартного формату;
білий або перламутровий шматок пластика, ПВХ;
плоскі силіконові поверхні.
Для створення живописної палітри використовуються рідкі кольорові чорнила. Вони бувають:

  • глянцеві;
  • матові;
  • з металевим блиском;
  • пастельних відтінків.

Як розчинник використовується ізопропіловий спирт. Пігменти розчиняються в спирті, який розливається в одноразові стаканчики. Для насиченого відтінку досить кілька крапель на підлогу стаканчика спирту. Регулювати відтінок можна, розбавивши розчин спиртом або додавши кілька крапель чорнила. Барвник набирається за допомогою скляної піпетки. При сушінні роботи і формуванні візерунків застосовується фен. Для закріплення роботи використовується лак у вигляді аерозолю.

Важливо! Працювати зі спиртовими чорнилом і лаком необхідно з обережністю. При контакті зі шкірою може виникнути роздратування. Всі пігменти змішують і наносять на основу в гумових рукавичках. Робота проводиться в провітрюваному приміщенні. При сушінні малюнка феном і при розпилюванні балончика з лаком слід надягати захисну медичну маску.

Етапи майстер класу з алкогольними чорнилом

Для створення подібної картини використовують червоні, сині та золотисті спиртові чорнило майстер-клас з якими буде просто незабутній. У першому посудині зі спиртом розбавляють кілька крапель синіх чорнил до отримання бажаного відтінку. Для отримання ніжно-рожевого відтінку в наступному посудині зі спиртом змішують 2-3 краплі червоних і 1 краплю синіх чорнил. Щоб отримати насичений фіолетовий колір, в склянці з спиртом змішують сині та червоні чорнила в однаковій пропорції. Якщо відтінок надто насичений, можна відлити трохи розчину в інший стаканчик і додати трохи спирту.

Етапи створення картини — майстер клас алкогольними чорнилами Артакадемія -Київ.

Мастер класс спиртовые чернила

На горизонтальну поверхню кладуть основу, на неї виливають з стаканчика трохи блакитних чорнила.
Отриману пляму роздмухують по поверхні аркуша за допомогою потоку повітря. Для отримання цікавого малюнка феном проробляють кругові рухи.
До отриманої лужице піпеткою додають рожевий і фіолетовий кольори. Вони можуть бути нанесені поруч або поверх початкового кольору.
За допомогою фена закладається малюнок майбутньої картини. Композиція формується навколо основного синього плями.
В середину малюнка додають піпеткою золотисті чорнило, які роздмухують феном до отримання золотистої облямівки.
Завершують картину бризками чистого спирту, які утворюють більш світлі плями.
Техніки, в яких використовують спиртові чорнило (майстер-клас в Артакадеміі)
В нашій студії застосовуються кілька основних технік живопису спиртовими чорнилом.

Монохромна (мінімалістична) живопис (з використанням одного пігменту). Це найпопулярніший варіант для створення ефектної картини. При цьому можна використовувати невеликі вкраплення пігментів золота або срібла, які будуть оточувати пляма в золоту оправу.
Від плями. Цей спосіб дозволяє створювати дуже яскраві та ефектні кольорові плями. Тут не важливо, скільки використовується відтінків, важлива форма створюваного плями.
Абстрактна, з використанням плавних переходів (для картини береться 1-4 відтінку). Важливо вибрати поєднуються кольору чорнила. Для цього можна використовувати коло Іттена. В результаті виходить чудовий «акварельний» ефект.
Ці способи допомагають створити неймовірні за красою абстрактні декоративні картини буквально за кілька хвилин. Отриману роботу можна оформити в рамку. Вона прекрасно підійде для будь-якого сучасного інтер’єру. Ефектний арт стане гідним подарунком до будь-якого свята або події.

Як відвідати Аlcohol ink майстер клас в Києві від Артакадеміі

Мастер класс спиртовые чернила

Артакадемія розробила захоплюючий alcohol ink майстер клас, який буде цікаво відвідати всім шанувальникам акварелі і абстрактного живопису.

Facebook Comments